|Προώθηση ιστοσελίδας – E-Shop (SEO)
Προώθηση ιστοσελίδας – E-Shop (SEO) 2017-03-01T22:37:26+00:00

Προώθηση ιστοσελίδας – E-Shop (SEO)

Προώθηση ιστοσελίδας

Ολο και περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός συνεχώς να αυξάνει.

Οι χρήστες του Internet ψάχνουν προϊόντα και υπηρεσίες, κυρίως μέσα από τις μηχανές αναζήτησης και οι περισσότεροι από αυτούς σταματούν την αναζήτηση τους στις πρώτες σελίδες.

Από τη στιγμή που υπάρχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, η επόμενη φάση είναι η αύξηση επισκεψιμότητας.

Στην moving up η προώθηση ιστοσελίδας δεν είναι ακριβή υπόθεση για λίγους.
Όποιο και αν είναι το διαφημιστικό σας budget μπορούμε να βοηθήσουμε την ιστοσελίδα σας να την βρει το κοινό που σας ενδιαφέρει.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την η αύξηση της επισκεψιμότητας περιλαμβάνουν:

 • Βελτιστοποίηση για το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης (Προώθηση ιστοσελίδας SEO)
 • Διαφήμιση στο Google (Προώθηση ιστοσελίδας Google Adwords)
 • Content Marketing SEO

Βελτιστοποίηση για το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης (Προώθηση ιστοσελίδας SEO)

Το SEO ή Search Engine Optimization είναι ένα σύνολο τεχνικών με στόχο την υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, της ιστοσελίδας η οποία βελτιστοποιείται για σχετικές αναζητήσεις.

Η επένδυση στο SEO θα αυξήσει τη δωρεάν, στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα σας χωρίς κόστος ανά κλικ (όπως στις καμπάνιες Google AdWords).

 

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι μία SEO καμπάνια δεν μπορεί να επιτύχει άμεσα αποτελέσματα.
Το SEO και η προώθηση ιστοσελίδας είναι μια διαρκής διαδικασία, η οποία θα έχει μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα σε πλήθος αναζητήσεων και θα πετύχει επιστροφή στην επένδυσή σας.Κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 3 μήνες.

Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Ο ανταγωνισμός στον κλάδο σας.
 • Η ποιότητα της ιστοσελίδας, η οποία μπορεί να εξαρτάται από την ηλικία του domain, την ποσότητα και την ποιότητα των εισερχομένων link και από την ποιότητα κατασκευής της ιστοσελίδας σας.
 • Δέσμευση σε μία συνολική Content Marketing SEO καμπάνια.

Η διαδικασία SEO χωρίζετε σε δυο κατηγορίες

1. Το On-page SEO περιλαμβάνει θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστοσελίδα σας όπως titles, descriptions,internal links, δομή κειμένων κτλ. Ασχολείται δηλαδή με το σωστό στήσιμο της ιστοσελίδας ώστε να ανέβει στην αρχική θέση στις μηχανές αναζήτησης.

2. Το Off-page SEO περιλαμβάνει θέματα για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο-δηλαδή το χτίσιμο συνδέσμων (backlinks) σε ιστοσελίδες που η Google θεωρεί αξιόλογες-προς τις ιστοσελίδες σας (Link building) που θα καθορίσουν την κατάταξη σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όσο πιο πολλά backlinks έχει η ιστοσελίδα σας με υψηλά pageranks, τόσο πιο ψηλά θα βγει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

1.On-Page SEO

Το On-Page SEO της ιστοσελίδας βελτιώνει τη δομή και το στήσιμο των ιστοσελίδων.
Η διαδικασία On-Page SEO αφορά τη βελτιστοποίηση του ίδιου του site σας, ώστε να βγαίνετε πιο ψηλά στα
αποτελέσματα του Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης και αφορά παράγοντες όπως:
1. Τίτλοι σελίδων(έρευνα και επιλογή για τις λέξεις κλειδιά) 2. Canonicalization 3. Περιεχόμενο (λέξεις-κλειδιά, επικεφαλίδες, bold κ.α.) 4. Τη δομή (αρχεία, φάκελοι, σύστημα πλοήγησης, entry pages, URLs κ.α.) 5. PR distribution (τρόπος που μοιράζεται η «δύναμη» στις εσωτερικές σελίδες) 6. meta tags (keywords, description) 7. ALT tags 8. Αναλογία κώδικα/κειμένου 9. Τη χρήση nofollow links και canonical links 10. Ταχύτητα φόρτωσης 11. Sitemap

Πραγματοποιείται έλεγχος για αυτούς τους παράγοντες και βελτίωση όπου χρειάζεται για να επιτευχθεί ο στόχος.
Πάντα προσπαθούμε να πραγματοποιούμε τις ελάχιστες δυνατές αλλαγές (με λογικό πάντα κόστος) στην ιστοσελίδα αλλά για να γίνουν οι βελτιώσεις θα πρέπει να έχουμε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία FTP και στη βάση δεδομένων αν υπάρχει (Plesk/Cpanel ή phpmyadmin).
Τις αλλαγές τις κάνουμε εμείς (σε αντίθετη περίπτωση σας στέλνουμε σε ηλεκτρονική μορφή τις αλλαγές για να τις κάνετε εσείς ή η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή της):

2. Off-Page SEO

Η διαδικασία Off-Page SEO περιλαμβάνει:
1. Δημιουργία συνδέσμων (backlinks) προς το δικτυακό σας τόπο με στόχο να βγαίνετε πιο ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, για τις λέξεις-κλειδιά που επιθυμείτε.
Όσα περισσότερα ποιοτικά backlinks έχετε, και όσο πιο σχετικά είναι αυτά με τον αντικείμενο ή τον σκοπό της ιστοσελίδας σας, τόσο πιο ψηλά θα βγει στα οργανικά αποτελέσματα της Google.
2. Για να αποφύγουμε το spamming και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά τα links, θα δημιουργήσουμε τα links σταδιακά.
3. Μετά την επίτευξη της ανόδου, για να διατηρηθεί το site σας σε υψηλές θέσεις θα χτίζουμε συνεχώς links σε ποικιλία ισχυρών sites (Social bookmarks, σχόλια σε blogs, υποβολή άρθρων, Social media links).

Η βελτιστοποίηση SEO περιλαμβάνει:

 • Τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων σας και τη διόρθωση των όποιων σημαντικών SEO λαθών.
 • Το «χτίσιμο» links προς τις ιστοσελίδες σας από άλλες ιστοσελίδες

Στόχος ενεργειών:

 1. Βελτίωση των κατατάξεων της ιστοσελίδας σας για τις παραπάνω λέξεις-κλειδιά.
 2. Αναγνωρισιμότητα της ιστοσελίδας.
 3. Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας.

Διαφήμιση στο Google (Google Adwords)

Το Google Adwords είναι μια άμεση διαδικασία, η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα σε πλήθος αναζητήσεων και θα πετύχει επιστροφή στην επένδυσή σας γιατί τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες ωρες.

H Moving Up θέλοντας να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα διαδικτυακής προβολής, έχει εξειδικευμένο προσωπικό που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας Google Adwords για την επιχείρηση σας. Το προσωπικό μας ενημερώνεται καθημερινά για τις νέες τεχνολογίες της google, παρακολουθεί επίκαιρα σεμινάρια και πιστοποιείται συνεχώς σε θέματα Google Adwords.

Με την πληρωμένη διαφήμιση στο google οι πελάτες θα σας βλέπουν ακριβώς τη στιγμή που αναζητούν στο Google αυτά που προσφέρετε.

Πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, για να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας ή για να σας καλέσει. Με άλλα λόγια, όταν η διαφήμισή σας έχει αντίκρισμα.
Εσείς αποφασίζετε για το ποσό που θα επενδύσετε. Απλώς ξεκινήσετε με τον ημερήσιο προϋπολογισμό που μπορείτε να διαθέσετε και, στη συνέχεια, τον προσαρμόζουμε τον ανάλογα με τα αποτελέσματά σας.
Πολλές επιχειρήσεις κάνουν μια καλή αρχή με ημερήσιο προϋπολογισμό τουλάχιστον 10 € έως 20 € το μήνα!

Content Marketing SEO

Η Google δεν δίνει πλέον τόση βαρύτητα σε ιστοσελίδες που επαναλαμβάνουν πολλές φορές τη λέξη-κλειδί ή έχουν πολλά Backlinks με υψηλό Google Pagerank.
Content Marketing σημαίνει δημιουργία και προώθηση πρωτότυπου σχετικού περιεχομένου, με τη μορφή άρθρων, Mini-sites, Social Media, Press Releases, Guest Blogging, Infographics, Video και όχι μόνο.
Χάρη στο Content Marketing SEO σας βοηθάμε να δυναμώσετε το εταιρικό σας Brand, να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες και περισσότερα κέρδη, να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας και ταυτόχρονα να μειώσετε τις δαπάνες σε άλλες μορφές διαφήμισης.

Ταχύτατοι server σε ελληνικό Datacenter στο δίκτυο GR-IX και SEO

Η φιλοξενία στην Ελλάδα βοηθάει στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google (SEO – Search Engine Optimization)

To web hosting σε Ελληνικό Datacenter όμως, δεν είναι από μόνο του επαρκή για να επιτευχθούν οι σύντομοι χρόνοι απόκρισης που προαναφέρθηκαν αρα και τα καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.

Στο Δίκτυο GR-IX διασυνδέονται επιλεγμένοι Internet Service Providers στην Ελλάδα.
Μέσω του GR-IX υλοποιείται το peering, το οποίο επιτρέπει την απευθείας ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των Internet Providers και κατ΄επέκταση επιτυγχάνονται πολύ υψηλές ταχύτητες.

Η διαφορά του δικτύου GR-IX είναι αρκετά μεγάλη, σε ταχύτητα.

Αν για παράδειγμα κάποιος χρήστης επισκεφθεί από Ελλάδα μια ιστοσελίδα σε server στην Ελλάδα που δεν είναι σε GR-IX δίκτυο, ο χρόνος φόρτωσης θα είναι ελάχιστα καλύτερος από τον χρόνο φόρτωσης μιας ιστοσελίδας που φιλοξενείται σε server στην Ευρώπη.

Η εταιρία μας βρίσκεται στο GR-IX δίκτυο, εκμεταλλεύεται τις εσωτερικές αποστάσεις και η κίνηση δεδομένων δρομολογείται χωρίς αυτά να περνάνε από κόμβους του εξωτερικού.
Έτσι, εξασφαλίζουμε για την την κατασκευή ιστοσελίδας σας τους πιο σύντομους δυνατούς χρόνους φόρτωσης, χωρίς έξτρα κόστος!

Οι χρόνοι απόκρισης σε GR-IX επιτυγχάνουν ταχύτητες μέχρι και 5 φορές πιο γρήγορες.

Ενδεικτικές ταχύτητες ping από Ελλάδα:

 • Σε server στην Αμερική 225ms
 • Σε server στην Ευρώπη 93ms
 • Σε server στην Ελλαδα χωρίς GR-IX 80ms
 • Σε server στην Ελλαδα με GR-IX 40ms

Για υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι ο αλγόριθμος αξιολόγησης και κατάταξης των ιστοσελίδων επηρεάζεται σημαντικά από την τοποθεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας και το Domain (.gr).

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ποιότητα αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google, εκτός από το Domain, η χώρα φιλοξενίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα, καθώς το Google ελέγχει την τοποθεσία της IP του server στον οποίο φιλοξενείται το website.

Ο λόγος είναι ότι θεωρούν πως ένας server που φιλοξενείται για παράδειγμα στην Ελλάδα, θα εμπεριέχει και περιεχόμενο που θα είναι περισσότερο χρήσιμο σε χρήστες εντός Ελλάδας, σε σχέση με το περιεχόμενο ενός server του εξωτερικού.

Επομένως, η φιλοξενία σε Ελληνική IP και το ταχύτατο GR-IX δίκτυο μας, μπορεί να επηρεάσει θετικά την κατάταξη της σελίδας στα αποτελέσματα αναζητήσεων για τους χρήστες του διαδικτύου εντός Ελλάδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε από την παρουσία σας στο διαδίκτυο και την κατασκευή ιστοσελίδας σας.

Στην Moving Up γνωρίζουμε πως να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την προώθηση ιστοσελίδας σας, έτσι ώστε να βοηθήσει στην αύξηση πωλήσεων των προϊόντων ή υπηρεσιών σας, πάντα σε λογικό κοστολόγιο και πάντα με γνώμονα την απόδοση της επένδυσης σας.

Δείτε ακόμα :

Είναι το site σου φιλικό σε Smartphones και Tablets;
Γιατί είναι σημαντικό το User Experience μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης
Google SEO : Πόσο ακόμα;
Η προώθηση ιστοσελίδων σήμερα
Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικά των ποιοτικών backlinks για την προώθηση ιστοσελίδας

Δείτε επίσης μια υπηρεσία που σίγουρα σας ενδιαφέρει : Social Media Marketing

Δείτε επίσης :  Κατασκευή eshop